Pogosta vprašanja in odgovori glede razmnoževanja oziroma duplikacije CD in DVD medijev

 • IMATE VPRAŠANJE?
  POIŠČITE ISKANI ODGOVOR

  Vse kar vas zanima glede razmnoževanja vaših CD-jev in DVD-jev

  Na tej strani smo vam pripravili najbolj pogosta vprašanja naših strank in odgovori nanje, s karseda največ podrobnostmi. Pomembno nam je, da so strankam naše storive čim bolj jasne, da je naše delo razumljivo in, da stranke same vedo približno videti, kaj dejansko potrebujejo in kolikšni bi bili stroški realizacije. To vam bo prihranilo čas pri razumevanju in odločanju o ustreznosti razmnoževanja medijev. Poleg samega razmnoževanja nudimo tudi tisk, tako na same medije kot na ovitke škatlic, kamor bi medije tudi shranili.

  Upamo, da boste našli vse odgovore na vaša vprašaja, v kolikor pa ustreznega odgovora ne boste našli na spodnjimi vprašanji, pa nam lahko vaše vprašanje pošljete v spodnjem obrazcu.


  ~ Kje lahko oddam svoje CD-je in DVD-je, da mi jih razmnožite? ~
  Vaše medije lahko oddate pri nas in sicer a naslovu Škrilje 77, 1292 IG, vsak dan od ponedeljka do petka od 8:30 do 15:30. Lahko jih oddate še v Ljubljani na Celovški cesti 172 in sicer v podjetju IDEO.SI (takoj za McDonaldsom) ali pa pošljete po pošti.

  ~ Kje jih lahko prevzamem? ~
  Prevzamete jih lahko tako pri nas, kot na Celovški cesti 172 v poslovnih prostorih podjetja IDEO.SI, v kolikor vam je bližje. Lahko pa vam vse skupaj pošljemo tudi po pošti na vaš naslov, vendar so tukaj dodatni stroški dostve in prevzema.

  ~ V kolikšnem času lahko razmnožite moje CD-je oz. DVD-je? ~
  To je odvisno od količine, od število kopij, ki jih želite napraviti in seveda od dodatnih storitev, kot je direkten tisk na same medije ali pa tisk ovitkov za vaše izbrane embalaže, kjer bi jih želeli shraniti. V primeru naročila do 100 kopij brez tiska, bi bila izvedba realizirana v istem dnevu, če pa bi želeli še print določenega besedila, grafike ali fotografije na medij ali tisk na ovitke, pa bi se izvedba podaljšala na dva do največ tri dni.

  ~ Želeli bi več kopij DVD-jev naših starih posnetkov, ki pa jih imamo še na kasetah. A je možno posnetke presneti na DVD-je in jih razmnožiti? ~
  Seveda je možno, ena od naših mnogih storitev, ki jih nudimo je tudi presnemavanje video in avdio kaset, digitalizacija analognih posnetkov. Več o cenah naših storitev presnemavanja si lahko ogledate na naši spletni strani PRESNEMAVANJE.SI, kjer boste našli vse podrobnosti presnemavanja in priprave na razmnoževanje posnetkov na digitalnih medijih.

  ~ Nujno bi rabili razmnožene DVD-je v istem dnevu, ali je to možno? ~
  Po dogovoru se lahko prilagodimo tudi nujnim zadevam, v kolikor nimamo drugačnih nartov oziroma, nimamo dela na terenu.

  ~ Ali lahko prinesemo material za razmnoževanje tudi ob sobotah ali nedeljah? ~
  Slednje je možno le ob predhodnem dogovoru in samo na našem naslovu.

  ~ Kakšna je razika med DVD-VIDEO in DVD-ROM? ~
  Razlika je v samem formatu presnete vsebine. Ko govorimo o DVD-VIDEO formatu, govorimo o vsem zelo znanem navadnem DVD video mediju, katereg enostavno vstavite v vaš predvajalnik za DVD-je in že predvajate vsebino, pri DVD-ROMU pa govorimo o podatkovnem zapisu, se pravi na DVD posnamemo podatke, datoteke. Torej v naem primeru, ko je gvora o DVD-ROMU, pomeni, da vam bomo n DVD posneli MP4 zapise, prekodirane vsebine vaših presnetih kaset. Za predvajanje MP4 zapisov pa je dobro preveriti ali vaši predvajalniki ali TVji slednje predvajajo, v kolikor imate željo po predvajanju sednjih formatov na njih. V osnovi, pa MP4 formate brez problema predvajate na vaem osebnem računalniku.

  ~ Kaj pa je to MP4 format? ~
  MP4 format je digitalni multimedijski format namenjen shrajevanju avdio in video vsebin. Na primer, ko v našem studiu presnamemo VHS kaseto, lahko slednjo s prekodiranjem shranimo v bistveno manjšo datoteko, katera ne bo zasedala ogromnih količin podatkov, se pravi, na DVD-ju ali kakšnem drugem nosilcu podatkov, ne bo zasedala veiko prostora. Kvaliteta s prekodiranjem presnetih video kaset, pa dejansko ne upade in je v praksi enaka izvirni vsebini.

  ~ Imam avdio kaseto, ki bi jo rad digitaliziral in jo predvajal v CD predvajalniku tako, da lahko po želji preskakujem med posameznimi skladbami ter jo na kopiranih CD-jih razdelil prijateljem kot darilo. Ali je to mogoče napraviti? ~
  Kaseto vam lahko digitaliziramo in celoten posnetek razrežemo na posamezne skladbe, da le te predvajate kot na pravem glasbenem CD-ju. Skladbe so tako ločene in jih lahko hitro izbirate. Strošek take storitve poleg presnemavanja znaša dodatne €4,00 neto.

  ~ Ko je razmnoževanje (duplikacija) CD in DVD medijev zaključena, je možno slednje prevzeti brez dodatnega stroška plastičnih embalaž? ~
  Seveda, v naši storitvi razmnoževanja je všteto pakiranje vaših kopiranih CD-jev in DVD-jev v papirnate ovitke ali pa v t.i. tortico ali stolpec, plastična embalaža stolpčaste oblike, kjer se prazni mediji hranijo v trgovinah.

POŠLJITE NAM VAŠE VPRAŠANJE GLEDE RAZMNOŽEVANJA MEDIJEV ALI DODATNIH STORITEV

IZPOLNITE VSA SPODNJA POLJA IN ODGOVORILI VAM BOMO V NAJKRAJŠEM MOŽNEM ČASU.